Reagimet e analistëve spanjoll kur Interi shënoi ndaj Plzenit
Kosovo (w) vs Armenia (w) parashikimeve të shënuar H2H - AiScore
eurovision - KultPlusPër të dytin vit radhazi, artisti fitues i Eurovizionit do të performojë në MTV EMA. Tashmë është bërë e ditur se Orkestra Kalush do të performojë në MTV EMA. Kujtojmë që javën e kaluar u bë e ditur se Rita Ora dhe shkrimtari, regjisori dhe aktori Taika Waititi do të prezantojnë MTV EMA 2022, që do të transmetohet drejtpërdrejt nga Düsseldorf, Gjermani të dielën, më 13 nëntor. Gjithashtu kësaj mbrëmje do t’i bashkohen edhe Ava Max, Bebe Rexha, David Guetta, Lewis Capaldi dhe Muse, të cilët janë planifikuar të dalin drejtpërdrejt në skenë për shfaqjen e çmimeve të këtij viti më 13 nëntor. /KultPlus.
info. “Në emër të Komitetit Ekzekutiv, dëshiroj t’ju informoj për vendimin e marrë nga Këshilli për tre anëtarë rusë të EBU-së (RTR, Channel One dhe Radio Dom Ostankino) në mbledhjen e tij të djeshme. Bazuar në masat e marra nga Këshilli Ekzekutiv në mbledhjen e tij të fundit më 7 prill, kur nisi procedurën e pezullimit, Këshilli vendosi njëzëri të pezullojë menjëherë tre anëtarët rusë të EBU-së për një kohë të pacaktuar, të cilat Bordi Ekzekutiv do t’i shqyrtojë rregullisht”, thuhet në deklaratë.
Ndërkaq, kjo është lista e plotë e shteteve pjesëmarrëse në finale të Eurovision. Czech Republic (We Are Domi – “Lights Off)Romania (WRS – “Llàmame”)Portugal (Maro – “Saudade, saudade”)Finland (The Rasmus – “Jezebel”)Switzerland (Marius Bear – “Boys Do Cry”)France (Alvan & Ahez – “Fulenn”)Norway (Subwoolfer – “Give That Wolf a Banana”)Armenia (Rosa Linn – “Snap”)Italy (Mahmood & Blanco – “Brividi”)Spain (Chanel – “SloMo”)Netherlands (S10 – “De Diepte”)Ukraine (Kalush Orchestra – “Stefania”)Germany (Malik Harris – “Rockstars”)Lithuania (Monika Liu – “Sentimentai”)Azerbaijan (Nadir Rustamli – “Fade to Black”)Belgium (Jérémie Makiese – “Miss You”)Greece (Amanda Georgiadi Tenfjord – “Die Together”)Iceland (Systur – “Með hækkandi sól”)Moldova (Zdob şi Zdub & Advahov Brothers – “Trenuleţul”)Sweden (Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer”)Australia (Sheldon Riley – “Not the Same”)United Kingdom (Sam Ryder – “Space Man”)Poland (Ochman – “River”)Serbia (Konstrakta – “In Corpore Sano”)Estonia (Stefan – “Hope”) /KultPlus.
“Mendoj se lufta duhet të jetë në ballina gjithmonë, derisa të kemi paqe”, ka thënë Psiuk. /REL / KultPlus. com Posta e Ukrainës planifikon të emetojë një pullë speciale sa më shpejt të jetë e mundur për të festuar suksesin e fitores në Eurovision Song Contest (ESC). ”Kalush Orkestra” mposhti bindshëm 24 zërat e tjerë të ESC falë një reagimi të paprecedentë nga shikuesit në të gjithë Evropën. ”Një komitet artistik do të vendosë për dizajnin”, shkroi shefi i zyrës së postës Igor Smelyansky në Facebook duke shtuar se ai shpreson të përshpejtojë procesin. Zyrtarët ukrainas kanë premtuar se vendi do të presë konkursin vitin e ardhshëm, pavarësisht nga konflikti i vazhdueshëm. Aktualisht, Ukraina nuk do të mund të organizonte një garë të tillë për shkak të gjendjes në vend. Kohët e fundit, posta e Ukrainës ishte e suksesshme me një pullë postare kushtuar ushtarëve ukrainas në Ishullin e Gjarpërinjve në Detin e Zi, të cilët refuzuan t’i dorëzoheshin një luftanijeje ruse.
Kosovo vs. Armenia - 16 November 2022 - Soccerway
Mbyllet nata e dytë gjysmëfinale e “Eurovision Song Contest”
info. Këtë javë do të hapet konkursi për qytetet britanike që duan ta organizojnë Eurovisionin. Ukraina do të kualifikohet automatikisht në finalen e madhe së bashku me 5 shtetet që zakonisht kalojnë në finale (Britania e Madhe, Franca, Spanja, Gjermania dhe Italia). Televizioni publik ukrainas UA:PBC do të punojë me BBC-në për të zhvilluar elemente ukrainase në edicionin e ardhshëm http://loans-cash. net. Në një deklaratë për shtyp të EBU-së të publikuar sot, u njoftua se ky vendim ishte marrë pas studimit të situatës në Ukrainë, ku thuhet se “me keqardhje” u mor vendim se festivali nuk mund të organizohet atje për shkak të situatës në të cilën gjendet Ukraina.
/atsh/ KultPlus. com Mbrëmë Ukraina doli e para në festivalin e këngës Eurovision, ishte bendi Kalush me këngën Stefania që i sollën Kievit fitoren, shkruan AP. Vokalisti i Orkestrës Kalush, Oleh Psiuk, në një deklaratë për media ka thënë se është i gatshëm t’i shërbejë edhe ushtarakisht shtetit të tij, pos muzikës. “Është e vështirë të them se çfarë do të bëj, sepse kjo është hera e parë që fitoj Eurovizionin. Si çdo ukrainas, unë jam gati të luftoj dhe të shkoj deri në fund”, ka thënë Psiuk “Stefania” i ka mposhtur 24 shtete tjera konkuruese në finale e madhe të dielën. Vendin e dytë në Eurovision e zuri Britania e Madhe me këngëtarin Sam Rydar. com Sot është mbajtur nata finale e festivalit të madh të muzikës ”Eurovision”, shkruan KultPlus.
[[transmetim i drejtpërdrejtë!!!]] Laçi Partizani Tirana 2022 3
Kosova, Nations League, kampionatet evropiane, kualifikimet
Protestat kundër pushtimit rus të Ukrainës në vitin 2022
Edhe pse Ronela bëri më të mirën e mundshme, ka bërë aq sa mund të bëjë ajo për veten e saj, por jo për shtetin që përfaqëson, sepse ne dimë akoma të ndërtojmë një vijë të bukur melodike, ne dimë akoma të ndërtojmë një mesazh kënge apo të rendisim ca vargje, ne dimë akoma të këndojmë të vetëm në skenë, qoftë edhe me një ndriçim modest, e të emocionojmë me vokal … Ne dimë akoma të shijojmë muzikë dhe kur them ne, e them si për brezin tonë (profesionist, apo jo), por edhe për brezin e djalit tim që më tha: “Shumë më bukur Moldavia o ma, me atë folkun e pastër, sesa ne me këtë këngë”. Kam shumë për të folur e treguar sesi punojnë shtetet në drejtim të përfaqësimit të tyre, qoftë edhe ne këtë Eurovisionin që thuhet se nuk është më si dikur, por që në fund ka një vlerësim për të gjithë. Dhe, peshën e vlerësimit e marrin juritë profesioniste të secilit shtet, si dhe votat e publikut.
Armenia Radio - Aplikacionet në Google Play